lördag 25 augusti 2012

Lätt att göra men inte så nyttigt

Ingredienser

12 st

8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g Svenskt Smör från Arla
4 dl Arla® mjölk eller filmjölk


Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i tunna skivor för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Forma varje del till en rulle ca 20 cm lång. Skär varje rulle i 6 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.
Tips! Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar